Pågående planprojekt

I Södertälje pågår större och mindre planprojekt. Vissa befinner sig i startskedet, andra är nästan klara. Här kan du läsa mer om de olika projekten. Sortera planerna efter område eller via karta.

Detaljplan för del av Vagnmakaren 5 m.fl.

Planområdet, Kv. Vagnmakaren 5 m.fl., ligger strax utanför gränsen för stadskärnan, cirka en kilometer söder om centrala Södertälje.

Detaljplan för Hjälmsättra 1:3

Ett nytt bostadsområde planeras mellan Viksberg och Brunnsäng. Platsen är idag naturmark vars omgivning är av lantlig karaktär med skog och småhusbebyggelse.

Kallfors ängar och uppsamlingsväg, Järna

Ett nytt bostadsområde planeras i anslutning till Norra och Östra Kallfors, detta kommer att kallas för Kallfors ängar. En ny väg genom området kommer att förbinda Östra Kallfors med Norra Myrstugan och Tvetavägen.

Detaljplan för Karleby 2:9 m.fl. (Igelstaverket)

Planarbete pågår för området kring Igelstaverket för att möta verksamhetens behov.

Kryssaren 8 och Isbrytaren 1 m.fl., Södra

Detaljplanen är en del av ett stadsutvecklingsprojekt där ett större industri- och hamnområde omvandlas till en ny stadsdel med bostäder och olika centrumverksamheter.

Nästäppan

Södertälje kommun planerar för att kunna erbjuda varierat boende i olika lägen.

Detaljplan för Sporren 1 och Rosenlund 1:1 m.fl.

Kvarteret Sporren 1 samt delar av Rosenlund 1:27 och Rosenlund 1:2 vid Södertälje kanal planläggs för nytt bostadsområde.

Detaljplan för Norra Saltskog (del av Saltskog 1:1 m.fl.)

Ett detaljplanearbete pågår för att utreda möjligheten till förtätning i norra delen av Saltskog. Området ska utvecklas med flera attraktiva bostäder, närservice, nya offentliga miljöer och stadsmässiga kvalitéer.

Detaljplan för del av Ekbacken (Viksberg 1:5 och Ladvik 1:36 m.fl.)

Planområdet Ekbacken består av en byggnadsplan från 1984 med 19 fastigheter för fritidsändamål. Området har stegvis omvandlats från fritidshusområde till område för permanentboende. Nu görs en ny detaljplan för del av byggnadsplaneområdet för att möjliggöra kommunalt vatten och avlopp, öka bostadsfastigheternas byggrätter samt möjliggöra två nya småhusfastigheter.

Ändring av detaljplan för Sandviken, etapp 1

Planläggning pågår för att bygga ut kommunalt vatten och spillvatten i Sandviken, Enhörna och för att skapa förutsättningar för permanentboende.