Egenkontroll för livsmedelsverksamhet
Du behöver kunna visa att du håller koll på möjliga risker och faror i din verksamhet, det vill säga att du har god hygien- och produktionspraxis (GHP). Därför är det obligatoriskt för alla livsmedelsverksamheter att upprätta ett egenkontrollprogram.
Om det finns kritiska punkter i din verksamhet behöver ditt egenkontrollprogram också innehålla information om hur du kontrollerar att du gör rätt när du handskas med dem. Det kan till exempel vara att du behöver visa att du hanterar rå kyckling på rätt sätt, så att du inte sprider bakterier. Denna metod kallas för HACCP, som betyder Hazard Analysis and Critical Control Points.
- Allmänt om allergener (183,91 kB)
- Allmänt om redlighet (219,58 kB)
- Redlighet - de vanligaste bristerna (177,78 kB)
- Allergens (166,55 kB)
- Allergens – common deficiencies (247,43 kB)
- Fairness- common deficiencies (310,65 kB)
- personMiljökontoret
- phone08-523 010 00
- mailmiljokontoret@sodertalje.se