Huset uppfördes som bostadshus på 1750-talet. Timmerhuset hade då synligt timmer. Omkring 1830 fick huset brädpanel och utsmyckade taklister. Senare på 1800-talet fick det ett trapphus på gårdssidan för att ge plats åt större lägenheter. Vid flytten till Torekällberget togs trapphuset bort, och de fönsteröppningar som sågats upp till dörröppningar återställdes i sitt ursprungliga skick.
Inne i huset fanns elva inredda rum med eldstäder, ett kontor och ett skafferi. Mot gården låg två förstugor. Från början fanns en inkörsport genom huset som ledde till gården, men porten byggdes igen någon gång före 1865.
Till gården hörde ytterligare ett bostadshus som låg längs Rådhusgatan. Handelsboden fanns i ett tredje hus mot gatan som också hade magasin, kök och brygghus. Inne på gården fanns tre uthus som innehöll vedbodar, svinhus och dass.
Torekällbergets museum vill visa huset så som den var runt 1865. Med sitt brutna tak och med butiksingång på gaveln utgör byggnaden ett fint exempel på ett bostadshus med handelsrörelse på mitten av 1800-talet.
Ägare
År 1865 bodde familjen Lindblom på gården, spannmålshandlaren Lars Eric och hustrun Christina med sonen Lars Conrad och dottern Emma Christina. Lindbloms var ägare till huset. På gården bodde även ett flertal hyresgäster, pigor och arbetskarlar.
1900-tal
I början av 1900-talet inrymdes en butik vid den västra gaveln, ” Singers symaskinservice” och huset kallades då ”Singerhuset”.
Flytten till Torekällberget
Bostadshuset flyttades till Torekällberget 1963. De övriga husen på gården revs. Idag finns Lindbloms café i huset.