Aktivitetshuset Mosaik öppnar i augusti

Telge fastigheter har byggt klart det nya aktivitetshuset Mosaik i Ronna. Ung fritid, Kultur- och fritidskontoret, jobbar för fullt med att planera för aktiviteter som ska inrymmas i huset. Mosaik öppnar måndag den 19 augusti 2024.

Aktivitetshuset Mosaik är en mötesplats på drygt 1 000 kvadratmeter. Här kommer föreningar kunna bedriva verksamhet och barn och unga kan upptäcka nya kultur- och fritidsintressen. 

Man kan ta del av konserter, basket och odling

Det barn och unga kan ta del av handlar om digitalt och mer traditionellt hantverk, cykelverkstad, målning, dans, scenteknik, odling, teatersminkning och matlagning. Det kan också handla om lan, konserter, basket, att spela musik och mycket mer. 

Maria Lindeberg, chef för Kultur och fritidskontoret på Södertälje kommun, ser tillsammans med all personal, fram emot öppnandet. Hon säger att det är en stor satsning på Södertäljes barn och unga, där de får spela huvudrollen i allt som huset kommer innehålla.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet.

Viktig dialog med kommunens föreningar

Telge fastigheter som ansvarat för byggprocessen av huset har nu lämnat över husets nycklar till Ung fritid, Kultur- och fritidskontoret, Södertälje kommun. Ung fritid jobbar med att planera aktiviteter som ska finnas i huset. En viktig del är dialogen med  föreningar som vill samverka med kommunen kring aktiviteter för målgruppen barn och ungdomar mellan 10–17 år.