Ceremoni för att fira Årets stadskärna

Södertälje tog emot utmärkelsen Årets Stadskärna 2024 av Svenska Stadskärnor tidigare i år. Därför bjuder nu Södertälje kommun och Södertälje City in till firande vid Olof Palmes plats den 24 oktober, där vi tänder Årets Stadskärna-ljusbågen.

Svenska Stadskärnors jury hyllade den tydliga samverkan som växt fram i Södertälje under senare år, med fokus på samarbeten för trygghet, ungdomsaktiviteter och att nå ut med positiva nyheter, och att vi genom detta ser en ljus framtid för Södertälje tack vare den grund som läggs nu.

Södertälje kommun och Södertälje City har nu glädjen att bjuda in till en ceremoni där vi firar utmärkelsen tillsammans, på Olof Palmes plats (ovanför Marentrappan) den 24 oktober kl 13:00.

–Södertälje har en stadskärna som vi utvecklar till en ännu attraktivare och mer inbjudande plats och det ska vi vara stolta över! Vi firar Årets stadskärna med att sätta upp våra priser, bronsplattan och ljusbågen, med utblick över en av Södertäljebornas favoritplatser; Maren, säger Boel Godner (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Under ceremonin hålls tal av representanter från Södertälje City, Södertälje kommun, fastighetsägare och näringsliv som alla berättar om det arbete som ledde fram till utmärkelsen Årets Stadskärna.

–Vi vill välkomna alla att vara med och fira, för den här utmärkelsen har getts till hela Södertälje. Det är vi som gör staden tillsammans. Det är också ett bra tillfälle för den som är nyfiken på vad Årets Stadskärna egentligen handlar om, att komma och lära sig mer om varför Södertälje fick äran att vinna i år, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Utöver äran och erkännandet tilldelas vinnaren en bronsplatta som fästs i stadskärnan. En nyhet för i år är också ett vandringspris i form av en vacker ljusbåge som placeras i centrum under de mörkare månaderna. Ljusbågen är skapad av MK Illumination, som redan är kända i Södertälje för sina många ljusinstallationer, figurer och former som är en stor del av Södertäljes Vinterljus.

Årets Stadskärna-ceremoni

Firande med tal och montering av bronsplatta & ljusbåge
Olof Palmes plats
24 oktober kl 13:00

Läs mer

Läs mer om utmärkelsen Årets stadskärna och Södertäljes arbete