Danscup 2024 skapar stolthet och scenvana

Ungdomar får prispokaler vid en prisceremoni.

Det var hög puls och jubel bland Södertäljes mellanstadieelever när den årliga danscupen gick av stapeln i Stadshuset för tolfte året i rad.

På plats var över 400 elever i publiken och 38 tävlingsdeltagare. Södertäljeelever från Vallaskolan, Pershagenskolan, Vittra grundskola, Igelsta grundskola, Fornbackaskolan, Hovsjöskolan, Soldalaskolan, Lina grundskola och Ronnaskolan deltog i tävlingen eller stöttade sina klasskamrater.

Under året har eleverna tränat i skolorna och inspirerats av dansledare från Jam dansstudio och Idrott utan gränser. De har fått skapa egna danskoreografier och har kunnat träna i Jams lokaler samt fått vägledning och pepp att dansa ännu mer. 

Tränar elever att stå på scen

– Danscupen är ett fantastiskt tillfälle för Södertäljes elever att våga stå på scen inför andra och känna glädje och stolthet i sig själva och varandra. Danscupen är elevernas event. De står i fokus och får uttrycka sig på sitt unika sätt genom dans och annat! Det är alltid fartfyllt och förväntansfullt på eventet och både lärare och elever tycker det är väldigt kul att vara med, säger Admir Lukacevic, grundare för Idrott utan gränser.

Tävlade gjorde deltagarna i två olika kategorier: en för årskurs 4–5 och en för årskurs 6–9. ”Liv” från Vallaskolan vann i den första kategorin och ”Solstrålarna” från Soldalaskolan vann andra plats. Tredjeplats gick till Lina grundskola och gruppen ”Linas Girls”.

I den andra kategorin vann Mogcha från Igelsta grundskola och andra plats gick till Elvira från Vittraskolan. Tredje plats gick till Tamara från Ronnaskolan.

Vinnaren fick ta emot vandringspokalen, presentkort från Södertälje city samt får uppträda på Södertäljefestivalen i augusti. Andra- och tredjepristagarna fick också fina presentkort. Telge erbjöd extra pepp-pris, vilket gick till Lina grundskola samt Pershagenskolan. 

Bakgrund

Danscupen är ett samarbete mellan ABF Jam dansstudio och föreningen Idrott utan gränser. Idrott utan gränsers modell bygger på samverkan mellan kommun, skola, idrottsföreningar och företag.