Kommunen ordnar informationsdag om gymnasievalet

Den 12–13 augusti ordnar kommunen drop-in i Södertälje Stadshus för dig som vill veta mer om gymnasieantagningen eller din gymnasieplats.

På Kontaktcenter i Stadshuset kommer SYV-samordnare (studie- och yrkesvägledare) svara på frågor. Välkommen dit kl 9.00–14.30. På kvällstid kl 17.30–20.00 går det bra att ringa 072-144 57 16 och få stöd i frågor om gymnasiet.

De senaste månaderna har gymnasieantagningen  pågått för dig som ska göra ett val till gymnasiet inför hösten. Nu väntar antagningsbesked för dig som fått en plats eller en reservplats, och val för dig som inte har kommit in på ett gymnasieprogram eller är nyinflyttad till Södertälje. 2 juli kommer det slutgiltiga antagningsbeskedet om du har fått en plats, reservplats eller inte kommit in på ett program. Beskedet behöver du svara på senast 17 juli.

Målet är att alla ska ha en gymnasieplats innan gymnasiet startar. Därför är det viktigt att elever ( och deras vårdnadshavare) får studie- och yrkesvägledningsstöd för att kunna göra en sen ansökan om de står utan gymnasieplats, säger Camilla Andersson SYV-samordnare i Södertälje kommun.

Om du behöver göra en sen komplettering i din ansökan görs den via Storstockholms gymnasieantagning fram till vecka 31. Läs mer om det på: Gymnasieantagningen Storsthlm | Gymnasieantagningen 

Har du frågor som gäller ditt gymnasieval kan studie- och yrkesvägledaren (SYV) på din grundskola eller introduktionsprogrammet hjälpa dig.

Vad gäller under sommaren?

När studie- och yrkesvägledare på din skola är ledig under sommaren kan du alltid vända dig till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Vad händer efter sommaren?

Från och med 12 augusti ansöker du om gymnasieplats via e-tjänsten på kommunens hemsida södertälje.se Tjänster - Södertälje kommun (sodertalje.se) Var noga med att bifoga samtliga dokument. Det är reservantagningens lista som gäller.

Här kan du hitta alla viktiga datum
om gymnasieantagningen

https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/viktiga-datum/