Samråd pågår för Sandviken, etapp 2 i Enhörna

Detaljplanen för Sandviken, etapp 2, är ute på samråd 18 juni– 14 september 2024. Under den perioden har du möjlighet att lämna synpunkter på detaljplaneförslaget. 

Detaljplanen skapar förutsättningar för att dra fram kommunalt vatten och spillvatten och möjliggör permanentboende. Det finns även ett politiskt uppdrag att förse området med en gång- och cykelväg.

– Utbyggnaden av kommunalt vatten och spillvatten i Sandviken med omgivningar är angeläget för att förhindra fortsatt utsläpp av enskilda avlopp då Mälaren behöver skyddas som dricksvattentäkt, säger planarkitekt Anna Fredriksson. Delar av området utgör vattenskyddsområde.

Hänsyn till befintliga kulturvärden och karaktärsdrag

Planarbetet har utrett områdets förutsättningar och beaktat bland annat kulturmiljö och ekologiska värden. I enlighet med politiskt uppdrag och efter önskemål vid såväl medborgardialog som vid barn- och ungdomsdialog har även ett förslag till gång- och cykelväg tagits fram. Även gång- och cykelvägen har anpassats till platsens karaktär och områdets egenskaper.

Så här tycker du till

Under samrådstiden har du möjlighet att lämna synpunkter på detaljplaneförslaget. Eventuella synpunkter ska lämnas in senast den 2024-09-14. Synpunkter kan mejlas till sbk.plan@sodertalje.se eller postas till: Södertälje kommun, Samhällsbyggnadskontoret, Planenheten, 151 89 Södertälje. Det är lika viktigt att lämna synpunkt gällande vad du är nöjd med i förslaget som vad du önskar förändra.

Alla handlingar finns tillgängliga i Stadshuset under samrådstiden och du hittar även alla handlingar här 

Samrådsmöte 22 augusti 

Vi kommer också att ha ett samrådsmöte i Stadshuset den 22 augusti 2024 klockan 17.30–20.30. Du är varmt välkommen att delta. En inbjudan kommer att skickas per post till sakägare. 

 


Några bilder från området