Raggarrunda för seniorer

Kultur 365 kommer att besöka 13 kommunala omsorgsboenden med premiär i juli. För dig som är senior och brukar besöka kommunens öppna mötesplatser, såsom Morkullan, Bergvik och Tom Tits, rekommenderar vi att hålla utkik på vår hemsida och våra sociala medier där vi kommer att annonsera ut möjligheter att slå följe på en offentlig raggarrunda.

I samband med raggarrundorna ges en nostalgisk 50-tals show med skådespel och musik. Därefter startar bilturen, där de äldre tillsammans med Kultur 365 beger sig ut på landsvägarna i veteranbilar. Kultur 365 är en verksamhet som arbetar med ett brett utbud av aktiviteter för seniorer i Södertälje. 

Premiären på Lillängens äldreboende blev succé

Redan innan premiärshowen hann starta den 19 juli, tog sig nyfikna seniorer en extra runda för att titta på bilarna som stod utanför Lillängens äldreboende. Efter 50-tals showen, som är en liten show med sång, saxofonspel och skådespel, kunde de välja bilar att åka med i. Samtliga bilar på plats fylldes på och inte ett säte var tomt..

- Vi kände oss genomvarma av lycka när vi lämnade boendet. Vi fick ta del av så mycket skratt, anekdoter, humor och njutning. Det var så tydligt att detta gjorde gott för kropp och själ, säger Marina Nyström verksamhetschefen på Kultur 365. 

- Vi ser stort framemot att genomföra resten av turnéplanen som sträcker sig över sommaren fram till september. Jag är så stolt och tacksam för alla fantastiska veteranbilsägare som anmält sig som tillgängliga chaufförer över sommaren. Vi är helt beroende av dessa fina människor som vill avvara en bit av sin sommar för att förgylla seniorerna med en extraordinär dagsutflykt, säger Marina Nyström. 

Äger du en veteranbil? Vill du ansluta till Kultur 365:s team med körningar under sommaren?

Hör av dig till: K365@sodertalje.se

Kommande rundor.

Bergvik Mötesplats 

Torsdag 25 Juli kl.12.30

Telgehusvägen 4 

 

På Kultur 365:s hemsida kommer vi löpande uppdatera vilka offentliga datum på mötesplatser där Södertäljes seniorer kan ansluta för en raggarrunda. Kultur 365 - Södertälje kommun (sodertalje.se)