Vem vill du nominera till årets 5i12-pris?
Känner du en person, förening eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde – och som bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer? Nu kan du nominera en kandidat till 5i12-priset.
Den kandidat du nominerar ska ha ett engagemang som motverkar främlingsfientlighet och rasism, främjar medmänsklighet och motverkar motsättningar mellan olika kulturer och religioner. Du kan nominera en person, förening, organisation eller dig själv.
Alla medborgare i Södertälje kan nominera en kandidat till 5i12-priset, men priset kan inte delas ut till enskilda personer, verksamheter eller företag inom Södertäljes kommunkoncern. Nomineringen är öppen till och med fredag 15/11 kl. 12.00
Prisutdelning i Södertälje stadsbibliotek 5 december
Finalister och vinnare utses av en jury bestående av Magnus Gyllestad, stadsdirektör; Karin Medin, VD för Telge AB; Elof Hansjons, kommunalråd (S), Anna Syrjönen, gruppledare (KD); Tomas Karlsson, politisk redaktör Länstidningen och Mikael Alfredsson, kommunpolis. Vinnaren av årets 5i12-pris presenteras tisdag den 5 december klockan 11.55 under en prisutdelning i Södertälje stadsbibliotek.
Så här nominerar du
- Digitalt – mejla namn och motivering till utredarenheten@sodertalje.se. Uppge även ditt eget namn, telefonnummer och mejladress.
- Bibliotek och bokbuss – fyll i och lämna in nomineringsblanketten som finns på biblioteken och i bokbussen.
- Post – skicka ett brev med namn och motivering till ”Enheten för utredning och hållbarhet”, Södertälje kommun, 151 89 Södertälje. Märk kuvertet 5i12-priset. Även här behöver du uppge ditt eget namn, telefonnummer och eventuell mejladress.
- Södertälje stadshus – du kan också lämna in ditt brev till Kontaktcenter i Södertälje stadshus, Nyköpingsvägen 26.
En rörelse för människors lika värde
Sedan 1993 har Södertälje varit en del av 5i12-rörelsen. Varje år hålls en manifestation och en prisutdelning där vi tillsammans står upp för människors lika värde. Rörelsen har sitt ursprung i Härnösand där den bildades i slutet av 1980-talet efter några tragiska dödsfall och uppblossade våldsamheter mellan ortsbor och flyktingar. Namnet anspelar på klockan, fem i tolv – att det är hög tid att göra något innan det är för sent. För människors lika värde och mot främlingsfientlighet och rasism.