Ulrika Semelius Kihlgren ny HR-direktör i Södertälje

Nu är det klart att Ulrika Semelius Kihlgren blir Södertälje kommuns nya HR-direktör. Hon har varit tillförordnad HR-direktör i kommunen sedan november, men kliver nu helt in i rollen.

– Jag är glad över att Ulrika Semelius Kihlgren tackar ja till den här rollen. Hon har goda ledaregenskaper och lång erfarenhet av HR-arbete. Med sitt driv och kompetens är Ulrika en viktig kugge i att utveckla kommunens HR-processer och driva arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare för nuvarande och framtida medarbetare, säger stadsdirektör Magnus Gyllestad.

Ulrika Semelius Kihlgren har arbetat som förhandlingschef på HR-avdelningen i Södertälje kommun sedan 2016. När Johan Lefverström lämnade sin anställning som HR-direktör i Södertälje kommun förra året klev Ulrika Semelius Kihlgren in som tillförordnad. Sedan 1 november 2023 har hon haft dubbla roller, som förhandlingschef och tillförordnad HR-direktör.

Efter sommaren tar hon sig an rollen som kommunens nya HR-direktör, och lämnar tjänsten som förhandlingschef.

– Jag är nöjd att jag har fått förtroendet att leda kommunens arbete kring de viktiga frågorna som rör Södertälje kommun som arbetsgivare. Det känns stimulerande och roligt särskilt i en så levande kommun som Södertälje, säger Ulrika Semelius Kihlgren. Kompetensförsörjningen är en av de stora och viktiga frågorna för kommunen, här behöver HR och verksamheterna arbeta tillsammans. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår dynamiska arbetsplats tillsammans med alla kompetenta chefer och medarbetare.