Kommunen möter ungdomarna där de är

Närmare 500 ungdomar är dagligen med på de sommaraktiviteter som Södertälje kommun anordnar. Både båtturer och biobesöks erbjuds. En mobil fritidsgård, i form av en buss, kör runt till olika stads- och kommundelar och erbjuder varierande aktiviteter för barn och ungdomar på plats. Det erbjuds också båtverksamhet där ungdomar åker på utflykter ute i skärgården. - Våra ungdomar är betydelsefulla och med alla aktiviteter så erbjuder vi en meningsfull fritid utifrån deras intresse, säger Adel Eliasi områdeschef på kultur och fritid.

Kommunen ordnar flera aktiviteter för ungdomar

På Bårsta IP erbjuder kommunen aktiviteter med stor variation, fotboll, turneringar och olika typer av spel och fysiska aktiviteter. Det finns även en skateverksamhet vid Sydpoolen (skateparken) där barn och unga i alla åldrar kan testa att åka skate med kunniga medarbetare.

 

Varje fredag åker Ångfartyget Ejdern till Farstanäsbadet, både dit och hem. Resan är gratis och föräldrar är också välkomna. Under gårdagen gick en buss för att se på bio till Mall of Scandinavia. 

Fritidsgårdar har hållit öppet

Under denna vecka har också Hovsjö fritidsgård varit tillfälligt öppet och det har varit förstärkt närvaro i Brunnsäng och Fornbacka. Vid dåligt väder öppnas även Västergårds fritidsgård. De flesta fritidsgårdar öppnas v. 33 om inget oplanerat inträffar.

På Ung Fritid facebook finns mer information om var den mobila fritidsgården håller hus och vilka aktiviteter som är på gång.