Nyheter

Kartbild över Mälarbroområdet med liten bild på dubbdäck
2023-10-09 Dubbdäcksförbud kring Mälarbron från 1 oktober 2025

Partiklar i luften är ett hälsoproblem och dubbdäck är den enskilt största orsaken till att partiklarna PM10 finns i trafikmiljöer. Dubbdäcksförbudet införs som ytterligare en åtgärd för att komma till bukt med partiklarna.

gångstig i vasaskogen
2023-10-09 Samråd om nytt naturreservat i Vasaskogen

Nu öppnar ett samråd om förslag till beslut och skötselplan för det blivande naturreservatet Vasaskogen i Södertälje kommun. Vasaskogen ligger nära Vasa handelsplats vid Måsnaren och här hittar du till exempel Stövelbergets fornborg.

2023-10-09 Lekhelger i Järna

Varmt välkomna till två helger i lekens förtrollande värld - en värld där allt är möjligt.

2023-10-06 Nominera till hållbarhetspriset 2023

Vem vinner hållbarhetspriset 2023? Varje år delar Södertälje kommun ut pris till den person, förening, företag eller organisation som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i Södertälje kommun.

2023-10-04 Södertälje nionde miljöbästa kommun 2023

Södertälje kommun hamnar på nionde plats i Aktuell hållbarhets ranking där de på olika sätt mäter Sveriges kommuners miljöarbete. I kategorin Mellanstora städer landar Södertälje på sjätteplats.

2023-10-04 Nyutexaminerade undersköterskor

Södertälje kommun månar om sina medarbetare och en av de viktigaste insatserna är att vidareutbilda medarbetare inom omsorgen. Allt för att ge största möjliga stöd till våra kommuninvånare.

2023-10-02 Hållbarhetspriset - intervju med förra årets vinnare

På måndag, den 9 oktober öppnar 2023 års nominering för en av kommunens viktigaste utmärkelser, Södertäljes hållbarhetspris. Kommunen har intervjuat förra årets vinnare, Bostadsrättsföreningen Manegen.

Magnus Gyllestad, ny stadsdirektör för Södertälje kommun.
2023-09-29 Magnus Gyllestad ny stadsdirektör för Södertälje kommun

En enig kommunstyrelse fattade idag, fredag den 29 september, beslut om att anställa Magnus Gyllestad som ny stadsdirektör i Södertälje. Han tillträder tjänsten under oktober.

2023-09-21 Nu påbörjas bygget av nya kanalstråket

Nu kan du snart promenera längs med hela kanalen. Nu påbörjas bygget av gång- och cykelvägarna längs med kanalen. Här tillkommer också 18 nya mindre parkytor med sittplatser, växtlighet, utegym, boulebana med mera.  

Magnus Gyllestad, ny stadsdirektör Södertälje kommun.
2023-09-20 Magnus Gyllestad föreslås bli ny stadsdirektör för Södertälje kommun

Magnus Gyllestad, för närvarande kommundirektör i Haninge kommun, föreslås till kommunstyrelsen att anställas som ny stadsdirektör i Södertälje kommun.