Nyheter

2023-06-05 Nu lanserar vi Miljöbarometern i Södertälje

Hur mår miljön i Södertälje kommun? Det kan du få veta genom att gå in i Miljöbarometern, ett digitalt verktyg för en transparent och tydlig webbredovisning av kommunens arbete med miljö och hållbarhetsfrågor.

Södertäljes kulturhistoriska förening tänder  elden på Solspann, känd som Hasiors hästar.
2023-05-26 Varumärkesstärkande evenemang – riktlinjer tagna, dags att söka!

Den 26 maj tog kommunstyrelsen beslut i ärendet Riktlinjer avseende stöd till varumärkesstärkande evenemang. Beslutet fastställer ansökningskriterier och processen att ansöka ska bli mer tydlig. Ansökan bör lämnas in minst sex veckor innan genomförande.

2023-05-26 Danstävling i stadshuset bjöd på fullt ös

Stämningen i stadshuset kokade minst sagt när föreningen Idrott utan gränser, som verkar för att få fler barn och unga i rörelse, i samarbete med ABF Dansstudio JAM, anordnade danstävling för Södertäljes högstadieelever.

Miranda Tibbling är Sveriges allra första VM-guldmedaljör i parkour.
2023-05-26 Struerpokalen till världsmästaren i parkour Miranda Tibbling

Årets Struerpokal går till 19-åriga parkourproffset från Järna, Miranda Tibbling. Hon är Sveriges allra första VM-guldmedaljör i parkour.

2023-05-25 Från sly till biokol och tillbaka till växterna

Som första kommun i Sverige tar Södertälje ett helhetsgrepp på vår hantering av ris, grenar och stockar från den kommunala grönskötseln. Vi skapar ett kretslopp.

2022-09-12 Järna stationsområde byggs om

Järna stationsområde kommer att förbättras för resenärer som reser med och byter mellan pendeltåg, buss, bil eller cykel.

Illustration med texten Hela Södertälje mot pandemin
2022-03-07 Sista veckan för Hela Södertälje mot pandemin

I dag börjar sista veckan för Region Stockholms satsning Hela Södertälje mot pandemin. Det är god tillgänglighet vid vaccinationsbussarna – ta chansen att vaccinera dig.

Illustration som föreställer den nya idrottshallen i Mölnbo
2021-02-05 Produktionsstart för ny idrottshall i Mölnbo

Fredag den 5 februari beslutade kommunstyrelsen om produktionsstart av den nya idrottshallen i Mölnbo. Tidigare under veckan bestämde Vårdinge-Mölnbo kommundelsnämnd att den nya hallen ska heta Mölnboskogens aktivitetshall.