Naturguidningar och evenemang

Miljökontoret genomför naturguidningar i naturreservaten för att sprida information om kommunens natur och visa upp vilken fin naturskatt Södertälje är. Här kan du se vad som planeras för 2016.

Torsdagen den 19 maj - Vårutflykt till Brandalsunds naturreservat

i samarbete med Naturskyddsföreningen Södertälje-Nykvarn. För mer information följ länken: 

Lördagen 27 augusti kl 20:00-22:30 -Fladdermuskväll

Välkommen till en spännande kvällsutflykt. Vi spanar efter fladdermöss när kvällen övergår till natt i Lina naturreservat. Richard Vestin kommer att leda oss i jakten på detta nattaktiva däggdjur. Richard har stor erfarenhet från fladdermusguidningar i Huddinge och Haninge under de senaste 15 åren.

Plats: Lina Naturreservat, Samling vid reservatsparkeringen längs Linavägen (bredvid växthuset)

Buss: Buss 787 från Södertälje central kliv av vid hållplats ”Linavägen”. Därifrån en promenad på ca 200 meter till parkeringen (följ tillfälliga skyltar)

Söndagen 25 sep kl 09:00-13:00 - Naturcentrum bjuder in till Svampguidning

Välkommen och leta efter svamp i en varierande skog med Richard Vestin, biolog, naturvårdare, naturguide och svampexpert!

Plats: Skogen runt Södertälje Naturskola, samling vid Södertälje Naturskola

Buss: Buss 787 från Södertälje central kliv av vid hållplats ”Naturskolan”. Därifrån en promenad på ca 300 m till Naturskolan (följ tillfälliga skyltar) 

Lördagen den 1 oktober kl 09:00-13:00 - Naturcentrum bjuder in till Svampguidning

Välkommen och leta efter svamp i skogens skafferi med Hans Rydberg, biolog, författare, botaniker, inventerare och svampexpert!

Plats: Tunaskogen i Järna tätort, samling mitt emot Woody bygghandel i Järna.

Tåg/Buss: Pendeltåg 37 från Södertälje central till Järna. Därifrån en promenad på ca 1 km mot Tunaskogen som ligger längs med Tunavägen i Järna.

Lördagen den 3 december, drop in mellan kl 11:00 – 15:00. - Vinterverkstad

Naturcentrum bjuder in till Vinterverkstad i Södertälje Naturskola. Välkommen att prova på enkel slöjd med naturmaterial i vårt nyrenoverade hus och fina utemiljöer.

Glögg, saft och pepparkakor finns för den fikasugna.

Plats: Södertälje Naturskola

Buss: Buss 787 från Södertälje central kliv av vid hållplats ”Naturskolan”. Därifrån en promenad på ca 400 m till Naturskolan (följ skyltar)