Ny Kraft i BRIS
Under BRIS kongress den 20 maj valdes Annabella Kraft, senior ledarstrateg på social- och omsorgskontoret, till ny förbundsordförande i BRIS. – Jag är omtumlad och jättestolt! I min värld är det den finaste utnämningen man kan få. Säger Annabella.
Berätta om din bakgrund i Södertälje kommun
År 2007 började jag i Södertälje kommun som utbildningsdirektör. Då hade jag lång erfarenhet av att jobba med barn och unga från Skärholmen där de hade samordnat förskola, grundskola och socialtjänst. När jag skulle sluta som utbildningsdirektör fick jag, på uppdrag från HR-avdelningen, se över kommunens chefsintroduktion. Därefter har jag fortsatt arbeta med ledarutvecklingsfrågor inom Social- och omsorgskontoret.
Hur började ditt engagemang i BRIS?
För två år sedan blev jag uppringd av BRIS valberedning som frågade om jag var intresserad av en plats i styrelsen. De var intresserade av mig på grund av min värdegrund gällande barnrättsfrågor och mitt ledarskapsarbete. Jag har alltid värnat om och brunnit för att arbeta utifrån ett barnperspektiv så för mig var det självklart att tacka ja.
Hur kändes det att bli vald till ordförande?
Det känns fantastiskt, jag är både omtumlad och jättestolt! Ordförande i BRIS är i min värld det finaste man kan bli. Det var en väldigt varm och positiv kongress. Det händer mycket positivt i BRIS nu och jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att lyfta och prioritera barnperspektivet i samhället.
Vilka erfarenheter från Södertälje kommun tar du med dig in i uppdraget som ordförande för BRIS?
Generellt kan vi se att barns situation i allmänhet har försämrats. Den psykiska ohälsan och barnfattigdomen har ökat. Detta sker även i Södertälje vilket innebär att jag tar med mig mycket värdefull erfarenhet härifrån. Jag tar också med mig den känsla av framtidstro som är så stark här i Södertälje. Det finns inget martyrskap här utan bara en otrolig kämparglöd och framtidstro, den vill jag ta med mig till BRIS.
Kort om BRIS
BRIS är en obunden ideell medlemsorganisation som bistår utsatta barn och ungdomar i samhället och upprättar möjligheter för dem att föra en dialog med vuxna.