Richard Tellström om EU om den ”svenska” maten och EU-samarbetet

Välkomna till ett lunchseminarium om mat och det europeiska samarbetet tillsammans med mathistoriker och docent i måltidskunskap, Richard Tellström!

Vad har vi på tallriken egentligen och hur har det blivit så? Hur har det svenska köket påverkats av EU-samarbetet både vad gäller matinfluenser och regelverk? Och vad skulle kunna hända med mattallriken om vi lämnade EU?

****

Var Södertälje Stadshus Lokal: Dirigenten, plan 1
När Måndagen den 12 november, klockan: 12:00-13:00
Anmälan sker till: europadirekt@sodertalje.se  
Senast den 5 november

Vänligen ange eventuella allergier i din anmälan.

****

Richard Tellström har författat ett flertal böcker och utkommer i år med sin nya bok ”Från krog till krog”. Tellström arbetar mycket med TV och tar fram både historiska och matkulturella bakgrunder till både serier och spelfilmer. Han har bland annat medverkat i ”Landet Brunsås” (2008-10) och ”Historieätarna” (2012-16), TVs barnjulkalender "Tusen år till julafton" (2015) samt som historisk researcher för bla filmen Sameblod (2017). Bilden visar Richard Tellström