Ändring av hastighetsgränser i områdena Brunnsäng och Ritorp

Från och med 10 september kommer nya hastighetsgränser gälla på flera vägsträckor i områdena Brunnsäng och Ritorp. Södertälje kommun skyltar om till 40 km/tim och 60 km/tim på berörda vägar.

Nu är det dags för Brunnsäng och Ritorp att få ändrade hastighetsgränser. Vi skyltar om till 40 och 60 km/tim på vissa vägsträckor och de nya hastighetsgränserna kommer att gälla från och med den 10 september 2018.

Arbetet med att se över hastighetsgränser ingår i vårt arbete med kommunens Hastighetsplan. Den grundar sig i Nollvisionen som all trafiksäkerhetsarbete i Sverige utgår ifrån. Nollvisionen är fastställd genom ett beslut i riksdagen och arbetar för bilden av en framtid där människor inte dödas eller skadas för livet i vägtrafiken.

Vår Hastighetsplan är dessutom en del av ”Rätt fart i staden”. Det är en metod för att se över hastighetssystemet i hela Sverige genom att tydliggöra kopplingen mellan gatans utformning och tillåten hastighet så att "hastigheten anpassas till den grad av krockvåld som människan tål".