Nyhetsarkiv

2019-09-25 Södertälje kommun initiativtagare till ny utbildning för fritidshemslärare

Höstterminen 2020 startar en ny utbildning till fritidshemslärare på Södertörns högskola. Initiativet kommer från utbildningskontoret i Södertälje kommun

Person som springer i skogen i samband med lidingöruset
2019-09-24 Södertälje deltar på Lidingöruset 2019

I samband med att det klassiska Lidingöloppet som går av stapeln den 27-29 september är ett av loppen ”Lidingöruset”. Lidingöruset är ett motionslopp som vänder sig till personer med någon form av funktionsnedsättning som går i särskolan eller jobbar i en daglig verksamhet. Från Södertälje är 150 deltagare anmälda för att delta på Lidingöruset fredagen den 25 september.

2019-09-20 Södertälje får skolans likvärdighetspris

Södertälje kommun tilldelas Skolans likvärdighetspris 2019. Vi får priset eftersom vi under flera år haft en medveten styrning av skolans organisation, kvalitetsarbete och resurser för att motverka skolsegregation.

2019-09-20 Informationsmöte om odlingslotter i Järna

Är du intresserad av en odlingslott i Järna? Välkommen på informationsmöte om nya odlingslotter, den 9 oktober.

2019-09-20 Informationsmöte om odlingslotter i Järna

Är du intresserad av en odlingslott i Järna? Välkommen på informationsmöte om nya odlingslotter, den 9 oktober.

2019-09-19 Politikerbesök på Skillebyholm

Höstens första politikerbesök ägde rum på Skillebyholm där vi träffade Verksamhetsledare Daniel Björklund Jonsson.  Skillebyholm är en mötesplats, ett centrum för biodynamisk odling, utbildning och hållbar utveckling. Skillebyholm driver även en gårdsbutik och en restaurang.

2019-09-19 Politikerbesök på Skillebyholm

Höstens första politikerbesök ägde rum på Skillebyholm där vi träffade Verksamhetsledare Daniel Björklund Jonsson. Skillebyholm är en mötesplats, ett centrum för biodynamisk odling, utbildning och hållbar utveckling. Skillebyholm driver även en gårdsbutik och en restaurang.

2019-09-18 Anna Ekström presenterade höstbudgeten i Södertälje

Idag presenterade utbildningsminister Anna Ekström regeringens budgetproposition för 2020 vid en pressträff på Fornbackaskolan. Bland annat presenterades att Södertälje får ett utökat stadsbidrag på 11 miljoner kronor för att minska segregationen.

2019-09-17 Marenplan utvecklas med hotell och verksamheter

Idag, 17 september, fattade Stadsbyggnadsnämnden beslut om att ge fastighetsägaren Stadsrum planbesked för att ta fram en ny detaljplan för fastigheten Tellus 5, det gamla ”McDonaldshuset” vid Maren. Planerna är att bygga ett hotell med plats för både restauranger och offentlig verksamhet.

Tyck till om Brunnsäng
2019-09-16 Tyck till om Brunnsäng i Brunnsäng

Under september och oktober öppnar Södertälje kommun, Telge Fastigheter och HSB Södertälje ett projektkontor i Brunnsängs centrum. Vi vill diskutera och samla in kunskap om hur Brunnsäng kan utvecklas i framtiden. Kom förbi eller tyck till på webben.