Nyhetsarkiv

2019-07-19 Drop-in avlastning till anhöriga

Den 3 september startar kommunen en ny aktivitet: drop-in avlastning på mötesplatsen Lunaträffen. – Vi behöver ge stöd till dem som stödjer och vårdar sina anhöriga hemma. Det är viktigt att de orkar med, säger Pia Sjöstrand (S), ordförande äldreomsorgsnämnden.

2019-07-18 Vårt Södertälje 2019

Årets upplaga av broschyren Vårt Södertälje är nu här! Oavsett om du levt här i kommunen hela ditt liv eller precis flyttat hit från en annan stad eller ett annat land finns det mycket att upptäcka. I Vårt Södertälje kan du läsa om vad Södertälje kommun erbjuder.

2019-07-10 Fri wifi i Södertälje stadskärna

Nu kan du som besöker Storgatan i Södertälje stadskärna koppla upp dig via kommunens fria wifi, Digitalasodertalje. Du kan leta upp nätverket via din smarta telefon, surfplatta eller dator och ansluta dig i gästportalen.

2019-07-04 Fler lagändringar krävs för att stoppa svartkontrakten

”Vi vill opinionsbilda för att driva på lagändringar för att stävja problemen med svarta kontrakt och olovliga bostadsuthyrningar”. Det var budskapet när kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) på tisdagen inledde årets Almedalsseminarium

2019-07-03 Ett enande kring toppjobben

Ett historiskt långt toppmöte angående toppjobben i EU-institutionerna är nu över! Men vilka blev då nominerade?

2019-07-03 Eldningsförbudet upphör!

Länsstyrelsen har beslutat att upphäva eldningsförbudet i Stockholms län. Förbudet upphör att gälla från och med klockan 8.00 onsdagen den 3 juli 2019.

2019-07-02 Bårsta IP – bassängen stängs på grund av skadegörelse och olaga intrång

Södertälje Simsällskaps sommarsimskola flyttas från Bårsta IP till Eklundsnäsbadet vid sjön Måsnaren.

2019-07-02 Bårsta IP – bassängen stängs på grund av skadegörelse och olaga intrång

Södertälje Simsällskaps sommarsimskola flyttas från Bårsta IP till Eklundsnäsbadet vid sjön Måsnaren.

2019-07-02 Välkommen att följa Södertälje kommuns seminarium i Almedalen

Idag tisdag den 2 juli 15.30-16.30 håller Södertälje kommun seminarium i Almedalen om den svarta hyresmarknaden. Se vår film med kommunstyrelsens ordförande Boel Godner där hon berättar mer om seminariet. Seminariet kommer att streamas på kommunens facebooksida.

2019-07-01 Upprustning av bro och tunnel vid Mälarbron (Klaffbron)

Nu är det dags för upprustning av viktiga förbindelse kring Mälarbron. Bron under Mälarbron, på Västra Kanalgatan är i stort behov av renovering. Samma gäller gångtunneln som går under Kattsvansen och gång och cykelrampen ner från Mälarbron.