Nyhetsarkiv

2019-06-17 Prövning

Under läsåret 19/20 kommer vi att erbjuda 4 olika prövningar.

2019-06-17 Följ fotbolls-VM på storbildskärm!

Måndagen den 24 juni hejar vi fram vårt fotbollslandslag när de spelar åttondelsfinal i VM. Två matcher visas på storbildsskärm på Stora torget:

Midsommarfirande på Torekällberget
2019-06-17 Fira midsommar i Södertälje kommun

Hitta din favoritplats för att fira midsommar i Södertälje kommun!

2019-06-17 Nu råder eldningsförbud

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Stockholms län. Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna fasta bränslen i naturen. Det är dock fortfarande tillåtet att grilla på egen tomt och på fasta grillplatser. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med klockan 16.00 den 16 juni 2019 och gäller tillsvidare.

2019-06-17 Södertälje kommun får medel för att sprida hållbart kostkoncept i Östersjöregionen

Södertälje kommun har tilldelats 500 000 kr av Svenska Institutet för att etablera nätverk för spridning av kommunens måltidskoncept Diet for a green planet i Östersjöregionen. Projektet ska genomföras på 18 månader och inleds idag.

2019-06-14 Södertälje kommun i Almedalen: Vill du hyra en bostad av ett bostadsbolag eller av den organiserade brottsligheten? Stoppa de svarta hyreskontrakten!

En svart hyresmarknad där du kan köpa möjligheten att skriva dig på en adress eller hyra en bostad olovligt har vuxit fram i Sverige. Det skapar oordning på bostadsmarknaden och hjälper till att skapa otrygga miljöer och parallella samhällen.  Människor – ofta nyanlända – utnyttjas på en kriminell marknad där priset kan bli enormt högt. Vad kan kommuner, myndigheter, bostadsbolag och samhället i övrigt göra för att få stopp på detta? Det är ämnet för Södertälje kommuns seminarium i Almedalen den 2 juli kl. 15.30–16.30.

2019-06-14 Årets Almedalsseminarium: Stoppa de svarta hyreskontrakten!

En svart hyresmarknad där du kan köpa möjligheten att skriva dig på en adress eller hyra en bostad olovligt har vuxit fram i Sverige. Det skapar oordning på bostadsmarknaden och hjälper till att skapa otrygga miljöer och parallella samhällen. Människor – ofta nyanlända – utnyttjas på en kriminell marknad där priset kan bli enormt högt. Vad kan kommuner, myndigheter, bostadsbolag och samhället i övrigt göra för att få stopp på detta? Det är ämnet för Södertälje kommuns seminarium i Almedalen den 2 juli kl. 15.30–16.30.

2019-06-13 Södertälje tar fram ny cykelplan

Södertälje kommun har tagit fram en ny cykelplan. Idag gick den ut på remiss och nu har du möjlighet att tycka till om den.  "Södertälje växer mycket som stad just nu och vi har många planer för både Södertälje centrum och hela kommunen", säger Maria Wikenståhl, trafikingenjör på Samhällsbyggnadskontoret.

2019-06-12 Södertälje utsedd till Sveriges djurvänligaste kommun

Södertälje kommun hamnar på första plats som Sveriges djurvänligaste kommun i en ranking som genomförts av Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens rätt. Det offentliggjordes vid en prisutdelning i Stockholm tidigare i kväll.

2019-06-12 Södertälje utsedd till Sveriges djurvänligaste kommun

Södertälje kommun hamnar på första plats som Sveriges djurvänligaste kommun i en ranking som genomförts av Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens rätt. Det offentliggjordes vid en prisutdelning i Stockholm tidigare i kväll.