Nyhetsarkiv

2021-05-06 Södertälje föregångskommun enligt Brottsförebyggande rådet

Södertälje kommun föreläste under onsdagen om kommunens erfarenhet av välfärdsbrott på Brottsförebyggande rådets (BRÅ) nätverksträff för lokalt brottsförebyggande arbete. Södertälje var inbjuden då kommunen enligt BRÅ ”är en föregångskommun inom arbetet med att systematiskt och kunskapsmässigt förebyggande ekonomisk brottslighet”.

Fotografi som visar vaccinationen. Foto: MOstphotos
2021-05-05 Allmänhetens vaccinering har öppnat i Region Stockholm

I dag den 5 maj, inleder Region Stockholm vaccinationen mot covid-19 för allmänheten. I ett första steg öppnar bokningen i fas 4 för personer födda 1966 eller tidigare.

Marie Ladefoged och Mathilda Moberg
2021-05-05 Tekniksprångare på plats

Under vårtermin, mars till juni 2021, är Marie Ladefoged och Mathilda Moberg, praktikanter hos oss genom Tekniksprånget och får därmed möjlighet att prova på arbetslivet hos oss.

2021-05-04 Fakta i fallet om anmälan till Arbetsmiljöverket

Den lärare på en skola i Södertälje som avled den 20 april i covid-19 kan ha utsatts för smitta på arbetet. Skolan agerade redan den 24 mars och gjorde då en anmälan om allvarligt tillbud till Arbetsmiljöverket. Efter dödsfallet följde Södertälje kommun vid flera tillfällen upp för att skapa klarhet i anmälan.

2021-05-03 PlaymÄkers sjunger in våren

Nu grönskar det- en vårkonsert med PlaymÄkers

2021-05-03 Årets studenter firas på Torekällgymnasiet och Wendela Hebbegymnasiet den 10 juni

Årets avslutningsceremoni för studenter kommer att äga rum i Wendela Hebbegymnasiets aula med mingel i cafeterian på Torekällgymnasiet. Detta har utbildningskontoret kommit fram till efter att man tagit hänsyn till restriktionerna kring covid-19 och studentfirandet.

2021-04-30 Teater om Henriette Wideberg

Några gånger i sommar bjuder Ulrika Nilsson, Bo Lindell och ungdomar från STA på en pjäs om Henriette Wideberg. Föreställningarna är en del av Sommar på Torekällberget.

2021-04-30 Kasperteater

Under några dagar i sommar välkomnar vi Gustav Gälsing tillbaka till Torekällberget med sin uppskattade kasperteater. Föreställningarna är en del av Sommar på Torekällberget.

2021-04-30 Fortsätt att hålla avstånd under valborg och första maj

Under ett vanligt år brukar kommunen ordna brasa centralt men i år är ställs den in. Just nu är det allas ansvar att förhindra spridningen av covid-19. Folkhälsomyndigheten uppmanar alla att undvika fester och att bilda folksamlingar. Tänk på att hålla avstånd till andra människor även utomhus.

2021-04-30 Gemensam kampanj för vaccinering

Tillsammans med Södertälje sjukhus och våra grannkommuner Nykvarn, Salem och Botkyrka genomför vi nu vaccinationskampanjen ”Tack för att du vaccinerar dig! Kampanjen använder hashtaggen #tillsammansmotcovid.