Nyhetsarkiv

2018-11-20 Förslag från nya majoriteten: fria arbetskläder till personalen

Två miljoner kronor avsätts för personalens arbetskläder i den nya majoritetens första gemensamma budget. Två av de verksamheter som berörs är äldreomsorgen och förskolan.

2018-11-19 Pressinbjudan: förhandsvisning av utställningen Viktigt Meddelande till Allmänheten

Välkommen till en förhandsvisning av Södertälje konsthalls nya utställning. Viktigt Meddelande till Allmänheten är en multidisciplinär installation som fritt blandar kalla krigets kapprustning och katastrofberedskap med dagens beredskap på ett humoristiskt sätt. På förhandsvisningen finns det möjlighet att ställa frågor till konstnärerna bakom installationen; Christoph och Sebastian Mügge.  

2018-11-19 Kurskatalogen

2018-11-16 Den nya majoritetens samlade förslag till politisk organisation

Den nya majoriteten (Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet) har kommunicerat ett samlat förslag till politisk organisation av nämnder och styrelser 2018-2022.

2018-11-15 Södertälje kommuns arbete med arbetshälsa uppmärksammas i podd

”Alla pratar om hållbar hälsa i arbetslivet, men ändå verkar det så svårt att lyckas”, därför startade Ann-Sofie Forsmark och Boel Stier podcasten Health for Wealth. I det senaste avsnittet intervjuar de Zara Kvist-Lindgren, HR-strategen från Södertälje kommun som driver det framgångsrika arbetet med Hållbar arbetshälsa.

2018-11-15 Kommunen besöker festvåningar

Tillståndsenheten vid Södertälje kommun samarbetar med Polisen, och besöker festvåningar i kommunen. Syftet är att informera om alkohollagstiftningen.

2018-11-15 EU årsresumé - Hur kan vi påverka?

Till årets sista evenemang har vi bjudit in Stockholmsregionens Europakontor för att samtala kring deras påverkansarbete i några av årets aktuella frågor i Bryssel.

2018-11-15 Kreativitet är framtidens vapen

”Det är när vi rustar oss med kreativitet som vi kan möta och lösa framtidens samhällsutmaningar.” Kanske är det detta synsätt som gjorde Rodolfo Alvarez, kommunikatören från Södertälje kommun, till finalist i kategorin Årets inspiratör inom offentlig sektor.

2018-11-14 Södertälje kommun får medel för att utveckla digitala lösningar och samverkan kring hållbar mat

Södertälje kommun har tilldelats 500 000 kr av Vinnova till för att utveckla digitala innovativa lösningar för hållbar mat. Pengarna ska användas till en förstudie som syftar till att möjliggöra för företag och organisationer att leverera hållbara och närodlade livsmedel till den offentliga sektorn.

2018-11-14 Vi söker PlaymÄker!

Just nu söker Kultur 365 någon som vill jobba som PlaymÄker. Tycker du om teknik, musik, människomöten och vill arbeta med något som är kreativt och väldigt varierade?