Nyhetsarkiv

2018-11-09 Torekällgymnasiets elever i stort biståndsprojekt på Jamaica

I början av nästa år planerar 16 elever att åka till Jamaica inom ramen för Torekällgymnasiets biståndsprojekt. Tillsammans med biståndsorganisationen Projects Abroad kommer de att vara en del i arbetet för att motverka invånarnas dåliga hälsosituation.

2018-11-09 Nu blir det lättare att ansöka om bygglov

Nu blir det ännu lättare att ansöka om bygglov och även göra anmälan för de åtgärder som inte kräver lov. En uppdaterad och förbättrad e-tjänst som sparar tid för alla som ansöker finns nu tillgänglig under Bo och bygga i Självservice.

2018-11-09 33 farliga ämnen förbjuds

Från och med den 1 november 2020 kommer 33 ämnen att förbjudas i bland annat kläder och hemtextilier. De aktuella ämnena anses vara cancerogena, mutagena eller reproduktionstoxiska (CMR-ämnen). Beslutet från EU-kommissionen är ett resultat av att man vill minska exponeringen av farliga ämnen.

2018-11-08 Telges vd och koncernchef Stefan Hollmark slutar

Stefan Hollmark har meddelat att han önskar avsluta sitt uppdrag som vd och koncernchef på Telge. Han lämnar Södertälje för att bli ny kommundirektör i Tyresö.

2022-03-17 Prova på vecka

Prova-på-veckan 4-8 april är till för dig som går årskurs 9 och vill sätta dig in i vilket program som passar dig bäst. Under veckan kommer du att ha möjlighet att inte bara kolla in ett av våra program, utan alla du är nyfiken på.

2018-11-08 Telges vd och koncernchef Stefan Hollmark slutar

Stefan Hollmark har meddelat att han önskar avsluta sitt uppdrag som vd och koncernchef på Telge. Han lämnar Södertälje för att bli ny kommundirektör i Tyresö.

2018-11-08 Södertälje Företagardag

Imorgon den 9 november är det dags för Företagardagen. Syftet är att vara en arena för möten mellan det lokala näringslivet, kommunen, organisationer och allmänheten. Ett inslag är Jobbtorget och dit är alla välkomna som söker nytt jobb eller bara vill testa av sin kompetensprofil gentemot olika arbetsgivare.

2018-11-08 Finlands självständighetsdag

Södertälje kommun är en del av finskt förvaltningsområde och varje år uppmärksammas Finlands självständighetsdag, tillika nationaldag, som infaller den 6/12. I år hålls festligheterna den 1/12 på Södertälje Stadscen. Välkomna till konsterten Den vackraste av stjärnor/Tähdistä kaunein. Information om artister och bokning.

2018-11-08 Ett hus där sinnen får väckas och växa

Under sommaren har det skett stora satsningar på utemiljön hos dagverksamheterna på Artursberg (Björken-, Eken- och Olivens dagverksamheter) och Heijkensköldska (Åsen- och Heijkens dagverksamheter). En del av satsningen var att bygga ett efterlängtat växthus.

2018-11-05 Boende för äldre

Boende för äldre - ett debattinlägg för att öka bostadsbyggandet anpassat för äldre i Södertälje. Torsdagen den 8 november kl. 09.00-12.30 i Södertälje stadshus, Campusgatan 26, lokalerna Symfoni och Dirigenten. Alla är välkomna, ingen föranmälan krävs.