Nyhetsarkiv

2018-08-15 Södertäljes politiker på debatturné

Den 9 september 2018 är det val till Södertälje kommunfullmäktige, Sveriges riksdag, och landstingsfullmäktige. Södertäljes lokala politiker ger sig ut på en turné där de debatterar ämnena: äldreomsorg, utbildning, bostäder och arbete.

2018-08-14 Skolskjuts för läsåret 18/19

Nu ligger körschemat för höstens skolskjuts i Samtrans app ”Mina Resor Samtrans”. Där finns information om hållplatser samt elevernas hämtnings- och lämningstider. Du laddar ner appen via App Store eller Google Play.

2018-08-14 Skolspråk och kunskapsutveckling tema på språkbiennal

Vilken betydelse har skolspråket för skolframgång? Detta och mycket annat behandlades under gårdagen på den språkbiennal för gymnasielärare som hölls på Täljegymnasiet.

2018-08-16 Vilket EU vill du ha efter det svenska valet?

Välkomna till ett politikersamtal mellan europaparlamentarikerna Christofer Fjellner och Bodil Valero, om EU och det svenska valet! Riksdagsvalet den 9 september är också ett EU-val. I Bryssel finns idag många frågor som de partier som bildar regering efter valet ska besluta om.

2018-08-08 Välkommen Joanna! Ny chef för Södertälje konsthall

Från och med den första augusti är Joanna Sandell-Wright ny chef för Södertälje Konsthall.

2018-08-08 Välkommen Joanna! Ny chef för Södertälje konsthall

Från och med den första augusti är Joanna Sandell-Wright ny chef för Södertälje Konsthall.

2018-08-07 Välkommen Joanna! Ny chef för Södertälje konsthall

Från och med den första augusti är Joanna Sandell-Wright ny chef för Södertälje Konsthall.

2018-08-03 Södertälje hjälper polska brandstyrkan

Under lördag eftermiddag kommer de 44 polska brandbilarna, som hjälpt till att bekämpa skogsbränderna i Sverige, till Södertälje för att tanka sina fordon. Södertälje kommun har upplåtit en större parkeringsyta i Almnäs, och har även ordnat så att brandsoldaterna får fika under eftermiddagen.

2018-08-03 Sammanställning från dialogmöte om Moraån

Den 12 juni genomfördes ett dialogmöte gällande Moraåns framtid. Ungefär 150 personer deltog i mötet för att få information om det framtida arbetet, och dela sina tankar och intressen kring Moraån. Nu finns en sammanställning av dialogmötet som du kan ta del av.

2018-08-02 Slussgatan avstängd efter skyfall

I samband med det skyfall som under eftermiddagen den 2 augusti drog över Södertälje spolades grusmaterial bort från Slussgatan vid Södertälje sluss. Slussgatan stängdes av under torsdagseftermiddagen.