Nyhetsarkiv

2018-07-02 Följ kommunens seminarium i Almedalen på Facebook

Segregation är temat när Södertälje kommun anordnar seminarium i Almedalen 2018. Du kan se seminariet live eller i efterhand på kommunens Facebooksida. Kommunen har bjudit in en rad tunga politiker och opionsbildare för att pressentera Södertäljes synpynkter och erfarenheter av hur man bryter segregtionen.

2018-07-02 Södertälje kommun på plats 54 bland Sveriges 290 kommuner i tidningen Aktuell hållbarhets miljörankning

Södertälje kommun inklusive de kommunala bolagen i Telge-koncernen har högt ställda miljö-, klimat- och energimål och jobbar målmedvetet och ambitiöst för att uppnå en hållbar samhällsutveckling på många olika områden. När nu tidningen Aktuell hållbarhet gör sin årliga miljörankning får Södertälje kommun plats 54 av Sveriges 290 kommuner.

2018-06-29 Trafiksignal släckt måndag den 2 juli i "Birkakorset"

Måndagen den 2 juli från klockan 18 kommer trafiksignalerna i korsningen Stockholmsvägen - Birkavägen att vara släckta då det pågår arbete med trafikanläggningen.

2018-06-29 Trafiksignal släckt måndag den 2 juli i "Birkakorset"

Måndagen den 2 juli kommer trafiksignalerna i korsningen Stockholmsvägen - Birkavägen kommer att vara släckta från klockan 18 då det pågår arbete med trafikanläggningen.

2018-06-29 Upprusting av lekplatsen på Gågatan

Lekplatsen på Gågatan har rustats upp med bland annat ny gummiyta. Arbetet har förlängts men lekplatsen kommer att öppna igen på måndag 2 juli.

2018-06-29 Upprustning av lekplatsen på Gågatan

Lekplatsen på Gågatan har rustats upp med bland annat ny gummiyta. Arbetet har förlängts men lekplatsen kommer att öppna igen på måndag 2 juli.

2018-06-28 Informationsbladet juli-augusti

Håll koll på vad som händer i Södertälje under juli-augusti! Sommarens informationsblad delas ut till alla som bor i Södertälje i helgen, 30 juni-1 juli. Du kan även läsa det digitalt.

2018-06-28 Företagsbesök hos Sofias Garden i Södertälje

Vi har besökt Sofias Garden AB i Södertälje som drivs av Anastasia och hennes man Paschalis sedan 2014. Det är ett familjeföretag som importerar delikatessprodukter från Grekland.

2018-06-28 Ny undersökning: Sverige minst nationalistisk

Ett amerikanskt företag, Pew Research, har genomfört en opinionsundersökning för att mäta nationalismen, invandrarfientlighet och minoritetsmotstånd i Europa. Sverige placerade sig i undersökningen som minst nationalistisk.

2018-06-27 Intervju med Telge Rehab i Södertälje.

Tommy Tedelund är verksamhetschef på Telge Rehab som idag är Södertäljes största rehabiliteringsmottagning. Målet för varje patient är att återställa funktion, reducera värk eller smärta och öka livskvaliteten. På mottagningen arbetar sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kiropraktorer och dietister tillsammans för att ge patienten bästa möjliga undersökning, behandling och rehabilitering.