Nyhetsarkiv

fladdermus
2018-06-07 Har du fladdermöss i huset? Tipsa oss!

I sommar inventerar Södertörnskommunerna fladdermöss, och vi behöver din hjälp för att ta reda på var de bor. Om du bor på Södertörn och har fladdermöss i huset, eller känner till andra platser där fladdermöss bor, hjälp oss genom delta i vår tipsinsamling!

2018-06-07 Södertälje kommun deltar i årets Europrideparad

Den 4 augusti deltar Södertälje kommun i årets Europrideparad i Stockholm. Paraden är en del av Euro Pride, en stor folkfest som innehåller samtal, debatter och nätverkande för en starkare kamp för lika rättigheter i samhället.

2018-06-05 Smarta papperskorgar till Södertälje centrum

På torsdag den 7 juni kl. 10 sätts sex så kallade smarta papperskorgar upp i Södertälje centrum. Dessa levererar trådlöst internet och är smarta system för avfall och återvinning. De smarta papperskorgarna är ett led i kommunens strategi för att förebygga nedskräpning.

2018-06-05 Fira nationaldagen på Torekällberget

Den 6 juni kl. 12.00–16.00 är du välkommen att fira med oss. Officiellt firande på scenen kl. 14.00–15.00. Det bjuds sedvanliga festligheter och aktiviteter för hela familjen. Traditionsenligt firande med tal, musikinslag och utdelning av S:t Ragnhildsutmärkelsen och Struerpokalen. Fri entré.

2020-05-05 Ändrade priser

Viktig information till dig som bokar våra kurser! Avgiften som anges gäller endast om du är folkbokförd i Södertälje kommun. Om du är folkbokförd utanför Södertälje kommun kommer den fakturerade avgiften att bli högre.

2018-06-05 Informationsmöte om Moraån

Moraån ska utvecklas och vi vill att du ska vara med! Vi välkomnar dig till ett informationsmöte där vi berättar om vad som händer i arbetet med Moraån.

2018-06-05 Ny bro över Södertälje kanal kan bli verklighet

Regeringen har gett Trafikverket i uppgift att utreda behovet av en ny bro över Södertälje kanal. – Det är bra. Nu finns brofrågan med i en utredning och i regeringens plan. Nu kan inte det glömmas bort och gömmas undan. Brofrågan är något som hela Södertälje har engagerat sig i och detta har gett resultat, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S).

2018-06-04 Pressinbjudan: två nya utställningar på Södertälje konsthall

Varmt välkommen till en pressvisning av Södertälje konsthalls nya utställningar. På spaning efter den tid som flytt är en jubileumsutställning som visar verk ur Södertälje kommuns konstsamling, och The future was at her fingertips, en installation om cyberfeminism och teknikhistoria ur ett feministiskt perspektiv.

2018-06-04 Passar ditt tak för solceller?

Varje timme träffas jordens yta av mer solenergi än vad vi sammanlagt konsumerar på ett helt år! Den kan tas tillvara för uppvärmning eller för att producera el. Passar ditt hus för solceller?

2018-06-04 Ändrade öppettider vid nationaldagen 6 juni

Onsdagen den 6 juni är det Sveriges nationaldag. Några verksamheter har därmed förändrade öppettider.