Nyhetsarkiv

2018-04-24 Välkommen till Näringslivsforum 2018

Den 22 maj är det åter dags för politiker och tjänstepersoner från Södertälje kommun att bjuda in företagare för diskussion i Södertälje stadshus.

2018-04-24 Hallå där Mikael Lindén, naturvårdare på Naturcentrum!

23-27 april är det naturvecka på Södertäljebyrån när kommunens nya utflyktsguide lanseras. Mikael Lindén från Naturcentrum berättar mer om vad en naturvårdare arbetar med och den nya utgåvan av naturguiden!

2018-04-24 Sommarskoj – planera ett aktivt sommarlov

Är du mellan 6-15 år och bor i Södertälje kommun? Under sommaren arrangeras väldigt många spännande och roliga aktiviteter som du kan delta i. Alla aktiviteter är gratis men vissa kräver föranmälan. Det finns aktiviteter som passar alla.

2018-04-24 Tyck till om utbyggnadsstrategin

Södertälje tar fram en utbyggnadsstrategi. Strategin beskriver var och hur förtätning samt bostadsbyggande ska ske. Arbetet är vägledande för kommande detaljplaner, strukturplaner och program; samt för investeringar i offentliga miljöer, verksamheter och infrastruktur. Fyra delstrategier bidrar särskilt till samhällsbyggandet: 1) Utvidga stadskärnan 2) Bygg stationsnära 3) Förtäta prioriterade tyngdpunkter och 4) Stadsutveckla stråk.

2018-04-23 Förhandspröva om ditt barn kan ha rätt till skolskjuts

Ska du söka skolskjuts till ditt barn inför höstterminen? Nu kan du själv pröva om en elev i grundskolan, grundsärskolan eller gymnasiesärskolan skulle kunna beviljas skolskjuts.

Kollegor som pratar vid bord med dator
2018-04-19 Södertälje kommun ökar andelen heltidsarbetande

Andelen heltidsarbetande i Södertälje kommun ökar stadigt visar heltidsbarometern i en nationell jämförelse av Sveriges 290 kommuner. Södertälje kliver upp till plats 20 när man mäter andelen heltidsarbetande i kommunen som helhet, sex placeringar framåt från 2016 års placering på 26. Heltidsbarometern drivs i samarbete med Kommunal och Sveriges kommuner och landsting och följer utvecklingen mot heltid som norm.

2018-04-19 Valborgsfirande i Södertälje

Vi välkomnar våren! Valborgsfirande arrangeras i alla stadsdelar. I centrum tänds valborgsmässoelden på samma plats som förra året vid Borgmästarudden och Stadsparken. Södertälje kammarkör sjunger in våren och det blir vårtal av Sara Jervfors.

2018-04-19 Nya medlemskap diskuteras i EU

En pågående diskussion just nu är den om öppnandet av medlemskapsförhandlingarna med västra balkan. Samtidigt som man stänger möjligheterna för Turkiet mer och mer.

2018-04-19 Informationsmöte - ombyggnad av bangården och trafikavstängning av Södertälje Centrum

Tisdag 24 april kl. 16.00 - 19.00 har du möjlighet att träffa representanter från Trafikverket, SL, Nobina, MTR och Södertälje kommun. Vi berättar om det planerade ombyggnaden av bangården och hur ersättningstrafiken är planerad under avstängningstiden.

2018-04-18 Arbetet för förbättrade arbetsvillkor inom äldreomsorgen

Hur ska det vara när det är som bäst inom äldreomsorgen? Det är frågan som projektet förbättra arbetsvillkoren inom äldreomsorgen ställer sig. Inom projektet ska en struktur tas fram för att skapa en systematik kring förbättrade arbetsvillkor inom äldreomsorgen. Projektet kommer särskilt att fokusera på områdena bemanning, organisering, kompetens och ledarskap.