Nyhetsarkiv

2008-07-07 Södertälje tar plats i Almedalen

Under temat "Vi bemannar Sverige" deltar Södertälje kommun i årets upplaga av Almedalen. Södertäljes stora flyktingmottagande har gjort oss till en av Sveriges ledande "bemanningsföretag" med i dagsläget 1344 inskrivna kandidater i vårt introduktionsprogram.

2008-07-16 Sydkoreanska stadsplanerare besöker Södertälje

Samhällsbyggnadskontoret i Södertälje får på fredag den 18 juli studiebesök från Sydkorea. Det är tolv personer, som arbetar med stadsplanering och byggnation, från en kommun utanför Seoul som kommer för att informera sig om svensk stadsbyggnad.

2008-08-15 Kampanj ska locka blivande ingenjörer och lärare till Campus Telge

I dagarna startar Campus Telges kampanj för att locka nya studenter till lärar- och ingenjörsutbildningarna i Södertälje. Kampanjen består bland annat av en extrabuss i form av en tandemcykel och en tävling i bästa "Life hack".

2008-08-27 Nationell ungdomspolitisk konferens i Södertälje

Den 28-29 augusti anordnar Södertälje kommun tillsammans med Ungdomsstyrelsen en konferens som riktar sig till kommuner som har genomfört Lupp. Syftet är att inspirera och kompetensutveckla alla som arbetar med den så kallade Lupp-metoden för att utveckla en kunskapsbaserad och sektorsövergripande ungdomspolitik.

2008-09-01 Nya Gillberga fullt handikappanpassad

Gillberga är ett friluftsområde för personer med funktionsnedsättningar vid Nya Malmsjön en knapp mil nordväst om Södertälje. Torsdag 4 september klockan 13 invigs friluftsgårdens nya och fullt handikappanpassade huvudbyggnad med tal och underhållning.

2008-09-16 Demokrati och dialog i fokus under vänortsbesök

Under tre dagar i förra veckan besökte representanter för Södertälje kommun sin franska vänort Angers. Syftet var att presentera och diskutera Södertäljes arbete med demokratiseringsprocesser.

2008-09-18 Säg vad du vill tycka till om direkt till politikerna 19 september

Vilka frågor vill medborgarna i Södertälje kommun tycka till om innan politikerna fattar beslut?

2008-09-18 Södertälje kommun får EU-stöd till flyktingprojekt

Södertälje kommun har beviljats totalt 39 miljoner kronor i EU-finansiering för två EU-projekt från Europeiska Regionala fondens flyktingdel.

2008-09-24 Polismästaren informerade kommunstyrelsen om åtgärder mot brottsligheten

Kommunstyrelsen besöktes idag av Michael Fetz, polismästare i Södertälje polismästardistrikt. Syftet med besöket var dels att informera den högsta politiska ledningen om brottsutvecklingen, dels att ytterligare stärka samarbetet mellan polisledningen och kommunledningen.

2008-10-13 Södertälje - ett Fairtrade City - välkomna till upptaktsmöte