Nyhetsarkiv

2009-05-11 Unik konferens visar på mångfaldens styrka

Den 14 maj arrangeras Sveriges första rikskonferens för mångfald och tillväxt i Södertälje. Aldrig tidigare har så många nationella och internationella experter i dessa frågor samlats under ett tak i Sverige.

2009-05-13 Nu invigs Brunnsängs nya konstgräsplan

Lördag 16 maj inviger Södertälje kommun den nya konstgräsplanen på Brunnsängs Idrottsplats tillsammans med Brunnsängs idrottsklubb och Syrianska FF.

2009-05-13 19 arbetsgivare tipsar högskolestudenter: Höga betyg inte avgörande vid rekrytering

Campus Telge har högskoleutbildningar för bland annat ingenjörer och lärare. För att hjälpa studenterna att förbereda sig för arbetslivet ville Campus Telge ta reda på vad arbetsgivarna letar efter när de rekryterar nyutexaminerade högskoleingenjörer och förskollärare.

2009-05-19 Nu inviger vi Fornhöjdens konstgräsplan

Lördag den 23 maj, på Fornhöjdsdagen, inviger Södertälje kommun den nya konstgräsplanen på Fornhöjden tillsammans med Fornbacka fritidsgård, stadsdelsföreningen Fornskeppet, ABF och Syrianska FC. Klockan 13.00 kan du träffa spelare från Syrianska FC:s lag i superettan som tillsammans med Besim Aho från kultur- och fritidsnämnden officiellt inviger planen.

2009-05-19 Kommunen bidrar till kampanjen på nätet "Tillsammans kan vi göra Södertälje bättre"

Tryggheten är viktig för Södertäljeborna och kommunen jobbar för att öka den. Tekniska nämnden bidrar med åtgärder i utemiljön, som slyröjning för att ge bättre sikt, sänkning av hastigheten i bostadsområden som Ronna, Geneta, Hovsjö och Grusåsen samt asfaltering av gång- och cykelbanor.

2009-05-28 Kommunen rustar på gator och torg

Sommartid är gräv-, asfalterings- och ombyggnadstid för kommunen. I år kommer vi att lägga mycket tid på gatorna runt Saltsjötorget, Mälarhamnen och Strängnäsvägen. Dessutom blir det ny skatepark vid Sydpoolen och ombyggnaderna fortsätter av våra lekparker.

2009-06-10 Campus Telge populärt bland internationella studenter

2009-06-18 Radio Stockholm sänder live från Torekällberget på midsommarafton

På midsommarafton, 19 juni, klockan 9–12 kommer programledarna Anders Olsson och Pär Fontander från Radio Stockholm att vara på plats på Torekällberget och sända live. Musik blandas med olika inslag och intervjuer.

2009-06-23 Taklagsfest för Lillängens tillbyggnad

Lillängens vård- och omsorgsboende bygger till och får totalt trettio lägenheter för äldre med demens och personer med stort omvårdnadsbehov. Måndagen den 29 juni är det taklagsfest.

2009-06-24 Informationsseminarium för oroliga om försörjningsstöd och arbetslöshet