Nyhetsarkiv

Statsminister Stefan Löfven presenterar regeringens nya coronarestriktioner vid en presskonferens.
2021-02-25 Begränsade öppettider för serveringsställen och skärpta allmänna råd

Smittspridningen av covid-19 ökar i samhället. Folkhälsomyndigheten och regeringen har beslutat att det behövs ytterligare åtgärder för att förhindra smittspridningen. Att stänga alla krogar, restauranger och kaféer klockan 20.30 är en av åtgärderna.

2021-02-25 Södertälje kommun kontaktar festvåningar med krav

I ett läge där spridningen av covid-19 återigen ökar, kommer kommunen kontakta festvåningsarrangörer i Södertälje för att påminna om de regler som gäller för att hindra att fler medborgare blir sjuka.

Grafisk bild med två personer, kvinna och man, och texten Arbetet för bättre klimat är viktigt!
2021-02-25 Klimatfrågan är viktig för Södertäljes invånare

Från november 2020 till januari 2021 genomfördes en medborgardialog om klimatpåverkan i Södertälje kommun. Svaren visar att Södertäljes invånare tycker att arbetet för bättre klimat är viktigt och de flesta är beredda att ändra sin livsstil för att skapa ett bättre klimat.

2021-02-24 Täljeelever till final i forsknings-SM

Två av åtta finalprojekt i årets forsknings-SM kommer från Täljegymnasiet. Ett av dem, ”Hydroponisk odling - Deep Water Culture med olika näringslösningar” av Rania Makadsi och Elyama Haddad, vann även Vattenpriset. Det andra projektet i final är ”Numeriska metoder för icke-elementära integraler” av Alfred Mjörnheim och Edward Yelde

2021-02-24 Unga forskare

Totalt 62 gymnasieelever deltog i den lokala semifinalen i Forsknings-SM, Utställningen Unga Forskare. Två av det åtta finalprojekten kommer från Södertälje. En av dem är Södertäljeeleverna Rania Makadsi och Elyama Haddad från Täljegymnasiet som både tog sitt projekt ”Hydroponisk odling - Deep Water Culture med Olika Näringslösningar” till final och även vann Vattenpriset. Semifinalen i Södertälje var en av landets sju semifinaler inför den nationella finalen i mars.

2021-02-24 Hårt arbete bakom ökad trygghet på centralplan

För att skapa en lugnare och mer städad miljö runt centralplan har Södertälje kommun, Södertälje City och kollektivtrafikentreprenören MTR krokat arm i ett omfattande samarbete. 

En person kollar på sin dator i boendemiljö
2021-02-23 Nya regionala rekommendationer

Smittskyddsläkare i Region Stockholm, Maria Rotzén Östlund, har tillsammans med länsstyrelsen och Folkhälsomyndigheten beslutat om nya regionala rekommendationer. Bland annat handlar det om distansundervisning för högstadie- och gymnasieskolor under vecka 10 och att alltid använda engångsmunskydd i kollektivtrafiken samt i vissa inomhusmiljöer.

Grafisk bild som ska illustrera att vi är över 100 000 invånare i Södertälje kommun.
2021-02-23 Nu är vi över 100 000 invånare i Södertälje

Södertälje kommun passerade 100 000 invånare i november förra året. Den 31 december uppgick antalet Södertäljebor till 100 111 personer. Som tidigare år berodde folkökningen både på att fler flyttade till Södertälje kommun än från, och att fler barn föddes än personer som avled.

2021-02-19 Rätt att stoppa dans utifrån trängsellag

Södertälje kommun har använt både miljöbalken och trängsellagen för att förbjuda evenemang med lekar, mingel och dans på festvåningar i Södertälje – för att begränsa smittspridningen av covid-19. En dom i Förvaltningsrätten ger kommunen rätt att klassa festlokalen som ett serveringsställe, och att det var rätt att stoppa dans utifrån trängsellagen.

Vuxen och barn åker skridskor .
2021-02-19 Sportlov

Äntligen dags för sportlov! Men det blir ett annorlunda sportlov eftersom smittspridningen av corona är hög och läget är allvarligt i regionen. Här har vi samlat tips på aktiviteter. Läs om naturreservat, Torekällberget, skridskor och bibliotekens tjänster.