Nyhetsarkiv

2017-12-21 Nytt asylförslag gav inte stort gensvar

Många diskussioner har fört inom EU kring hur man ska hitta säkra och lagliga vägar in i Europa för asylsökande flyktingar. Nytt svensk förslag anses som otillräckligt.

2017-12-21 Polen bemöter EU-kritiken

EU anser att Polen med sina lagförslag underminerar rättsstatsprincipen och går emot de grundläggande, gemensamma värderingarna i Unionen. Polen svarar nu på kritiken.

2017-12-21 Vill du arbeta som avlösare eller ledsagare? Se hit!

Vill du hjälpa och stödja personer med funktionsnedsättning så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt? Vill du avlasta familjemedlemmar och anhöriga till personer med funktionsnedsättning så att de får möjlighet till vila och återhämtning? Då har vi arbete till dig!

2017-12-21 De fick ta emot utmärkelser för årets innovation och årets utveckling

De sätter medborgaren först, de respekterar individen och de gör mer än förväntat. Under torsdagen fick sex medarbetare och arbetsgrupper ta emot utmärkelser för årets innovation och årets utveckling.

2017-12-20 Att tänka på inför julresan

Nu i juletider är det många av oss som reser utomlands. Vad är det då man behöver tänka på om man reser inom EU?

2017-12-20 Europa Direkt Södertälje fortsätter!

Europa Direkt Södertälje är ett projekt som drivs av kommissionen och Södertälje kommun. Innevarande projektperiod är nu slut, men en ny omgång tar vid i januari 2018

2017-12-20 Internationella mänskliga solidaritetens dag

Den internationella mänskliga solidaritetens dag vill uppmärksamma och värna solidaritet. Men det är också något som är viktigt på EU-nivå.

2017-12-20 Shoppar du julklappar på nätet?

Har du tröttnat på julstressen i butiker och vill beställa julklapparna istället? Eller planerar du att shoppa online på mellandagsrean? Här är lite tips på vad du bör tänka på!

2017-12-20 IKEA granskas av EU-kommissionen

I måndags meddelades att en granskning av IKEA kommer påbörjas. Orsaken till detta är företagets misstänkta skattefördel i Nederländerna.

2017-12-20 Satsningar på barn och unga samt föreningslivet

I majoritetens budgetförslag för år 2018 som antogs av kommunfullmäktige i slutet av november ges ökat stöd till Ung fritid för att förbättra ungas livsvillkor samt ett ökat föreningsstöd.