Nyhetsarkiv

skärmdump som visar södertäljes nya besökswebb
2021-07-02 Ny besökswebb för Södertälje

Södertälje kommun har sedan tidigare en officiell besökswebb. Den har nu fått ett ansiktslyft och bättre tekniska möjligheter.

2021-07-01 PlaymÄkers på cykelturné

PlaymÄkers tar på sig sina blommiga västar och cyklar till din gård för att bjuda på en trevlig stund och kanske till och med lite teknikhjälp.

2021-06-30 Äldreomsorgen förstärker med nyckelkompetens för demensvård

Inom kommunens vård- och omsorgsboenden pågår ett arbete för att utveckla demensvården. 21 undersköterskor har därför gått en specialistutbildning i demensvård och diplomerats till Silviasyster.

2021-06-29 Fler coronarestriktioner slopas 1 juli

Från den 1 juli anpassas coronarestriktionerna i ett andra steg. Personer får träffas utanför den närmaste kretsen, men utomhus i mindre grupper. Samtidigt slopas de begränsade öppettiderna för serveringsställen och fler personer tillåts att delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

2021-06-28 Äldreomsorgen förstärker med nyckelkompetens för demensvård

I juni diplomerades 21 undersköterskor från olika arbetsplatser inom äldreomsorgen i Södertälje kommun till Silviasyster, en specialistutbildning för undersköterskor i demensvård med Sophiahemmets högskola som utbildningsanordnare. Inom kommunens vård- och omsorgsboenden pågår ett arbete för att utveckla demensvården.

2021-06-28 Blir Måsnaren, Ängsblomman eller Vikingagården namnet på nya äldreboendet

De tre kandidater i rubriken ovan fick flest röster i förra veckans omröstning och går nu vidare till finalen äldreomsorgsnämndens presidium fattar då det slutgiltiga beslutet vad Södertälje kommuns nya äldreboende i Hovsjö ska heta.

2021-06-28 Blir Måsnaren, Ängsblomman eller Vikingagården namnet på nya äldreboendet

De tre kandidater i rubriken ovan fick flest röster i förra veckans omröstning och går nu vidare till finalen. Blir Måsnaren, Ängsblomman eller Vikingagården namnet på nya äldreboendet De tre kandidater i rubriken ovan fick flest röster i förra veckans omröstning och går nu vidare till finalen. Äldreomsorgsnämndens presidium fattar då det slutgiltiga beslutet vad Södertälje kommuns nya äldreboende i Hovsjö ska heta.

2021-06-28 Äldreomsorgen förstärker med nyckelkompetens för demensvård

I juni diplomerades 21 undersköterskor från olika arbetsplatser inom äldreomsorgen i Södertälje kommun till Silviasyster. Det är en specialistutbildning i demensvård med Sophiahemmets högskola som utbildningssamordnare. Inom kommunens vård- och omsorgsboenden pågår ett arbete för att utveckla demensvården.

2022-10-26 Stängt 8/11 på grund av planeringsdag!

Alla tre mötesplatser har stängt tisdagen 8 november på grund av planeringsdag i verksamheten.

2021-09-17 Inför kursstart den 11 oktober

Enbart kurser med fjärr- eller distansundervisning startar den 11 oktober. Det är viktigt att du har koll på skillnaden.