Nyhetsarkiv

2020-06-11 Turista hemma-kampanj lyfter aktiviteter i Södertälje

Badplatser, lekparker, naturupplevelser, odling, cykelleder, Torekällberget, båtturer, Tom Tits och mycket mer. Södertälje är ett fantastiskt besöksmål under sommaren. I år satsar vi extra mycket på att marknadsföra allt som finns att uppleva här. Fredagen 12 juni delas en broschyr med tips på aktiviteter ut till hushållen i kommunen.

2020-06-11 Evenemangsarrangörer erbjuds stöd

När det lättas på myndigheternas restriktioner för att minska smittspridningen, hoppas vi att evenemangsverksamheten snabbt ska kunna komma igång igen. Ett särskilt stödprogram riktas nu till aktörer som planerar evenemang.

2020-06-11 Lyckat digitalt nationaldagsfirande

I år firades nationaldagen genom ett förinspelat specialprogram som sändes i flera olika digitala kanaler den 6 juni. Satsningen visade sig vara väldigt uppskattad. Programmet har fått cirka 4 000 visningar på kommunens webbplats, och i sociala medier, till exempel på kommunens Facebook.

2020-06-10 Både ris och ros till Södertäljeborna

Vi respekterar inte längre riskerna med viruset, jämfört med för knappt två månader sedan. Samtidigt skötte sig studenterna bra i sitt firande igår. Det var en del av budskapen på pressträffen om coronapandemin som kommunen höll på onsdagen.

2020-06-09 Pressträff med anledning av coronaviruset

Onsdag 10 juni håller Södertälje kommun en pressträff för att informera om nuläget i kommunen med anledning av spridningen av coronaviruset, covid-19. Vi kommer att livesända pressträffen via Facebook.

2020-06-09 Ändring av hastighetsgränser i Pershagen och Södra

Från och med denna vecka kommer nya hastighetsgränser gälla på vägsträckor i Pershagen och Södra. Södertälje kommun skyltar om till 40 km/tim på vissa av områdenas vägar.

2020-06-09 Ändring av hastighetsgränser i Pershagen och Södra

Från och med denna vecka kommer nya hastighetsgränser gälla på vägsträckor i Pershagen och Södra. Södertälje kommun skyltar om till 40 km/tim på vissa av områdenas vägar.

2020-06-05 Nyhetsbrev nr 7 - information till Södertäljes näringsliv

2020-06-05 Missa inte digitala Frukostklubben 11 juni - tema gröna näringar

Välkommen till digitala Frukostklubben 11 juni kl.9.00 Temat denna gång är gröna näringar och livsmedelsförsörjningen hamnar i fokus. Om coronakrisen håller i sig finns det en oro både för jordbruket och för stigande matpriser, det sägs att vi bara är tre måltider ifrån anarki.

2020-06-05 Biblioteken i Södertälje satsar på tillgänglighet

Biblioteken i Södertälje har i veckan fått 900 000 kronor genom Kulturrådets satsning Stärkta bibliotek. Med pengarna vill vi bredda utbudet och göra biblioteksverksamhet tillgänglig och ännu mer relevant för fler i vår kommun.