Nyhetsarkiv

2020-05-14 Odlingsfokus på förskolans dag i Tveta

I dag har förskolans dag firats runt om i landet. På Saltsjöns förskola i Pershagen firade pedagogerna och barnen genom en naturrunda på gården.

2020-05-14 Orkesterskolan El Sistema Södertäljes festival i ny tappning

I år får musiken under den så kallade ELSIS-festivalen hitta nya vägar med mindre grupper av åhörare. Det kommer ske utomhus vid ett äldreboende i en av Södertäljes stadsdelar.

2020-05-14 Orkesterskolan El Sistema Södertäljes festival i ny tappning

I år får musiken under den så kallade ELSIS-festivalen hitta nya vägar med mindre grupper av åhörare. Det kommer ske utomhus vid ett äldreboende i en av Södertäljes stadsdelar.

2020-05-13 Djuren på plats i Lina naturreservat Södertälje

Sen i lördags är våra fyrbenta naturvårdare på plats i Lina naturreservat. För första gången sändes kosläppet live på facebook, för att göra det tillgängligt för fler. En flock kor, kalvar och en tjur hjälper under sommaren till att hålla undan sly och gräs i hagmarkerna och gynnar växter och djur. Flocken är av rasen Hereford och håller under vinterhalvåret till i Tystberga.

2020-05-13 Kultur 365 presenterar ”Det är mycket i huvudet”

Dikter om livet, kärlek och ensamheten på ålderns höst av äldre på vård- och omsorgsboenden. Kultur 365 har bett boende på kommunens äldreboenden att skriva om sitt liv, varpå man gjort fem filmer med skådespelare som läser upp dikterna. Filmerna visas nu för äldre på vård- och omsorgsboenden samt för andra intresserade via Kultur 365 digitala plattformar. Se filmtrailern i artikeln.

2020-05-13 Skolan, företagande och hur vi hindrar smittspridning på agendan under pressträff

Hur det går för företagen, vad som händer inom skolan och hur det står till med smittspridning på våra äldreboenden, stod i centrum för den pressträff som kommunen höll på onsdagsförmiddagen den 13 maj.

2020-05-12 Centralparken i Östertälje öppen igen

Nu har Centralparken i Östertälje öppnat igen efter en omfattande renovering. Nu är bland annat ny lekutrustning, nytt gräs och mer växtlighet på plats.

2020-05-12 Ändring av hastighetsgränser i Rosenlund och Viksängen

Från och med mitten av maj kommer nya hastighetsgränser gälla på vägsträckor i Rosenlund och Viksängen. Södertälje kommun skyltar om till 40 km/tim på vissa av områdenas vägar.

2020-05-12 Nova

Nova stängs ner den 19:e juni 2020

2020-05-12 Åtgärder för att minska smittspridning av covid-19

Omsorgskontoret har tagit beslut om utökad användning av visir för att ytterligare minska risken för smittspridning. Detta efter rekommendationer från Vårdhygien Stockholm samt intern riskbedömning.