Nyhetsarkiv

2020-05-07 På Artursbergs covid-19 avdelning ser vardagen nästan ut som vanligt

Även med covid-19 närvarande så fylls brukarnas vardag med omsorg och aktiviteter. Finporslinet dukas fram när det är helg och när det är fint väder njuter brukarna av våren.

2020-05-07 På Artursbergs covid-19 avdelning ser vardagen nästan ut som vanligt

Även med covid-19 närvarande så fylls brukarnas vardag med omsorg och aktiviteter. Finporslinet dukas fram när det är helg och när det är fint väder njuter brukarna av våren.

omsorgspersonal med en äldre man
2020-05-07 Kommunkoncernen förbereder förstärkning av äldreomsorgen

Efter genomförd kompetensinventering visade det sig att många medarbetare inom kommunkoncernen har en bakgrund inom äldreomsorgen. Just nu pågår samtal med chefer och dessa medarbetarna för att se om de kan frigöras från sina ordinarie arbetsuppgifter och stötta äldreomsorgen. Den förstärkta introduktionen ger dessa medarbetare en bra grund inför att de kan komma att arbeta inom äldreomsorgen. När det kan komma att bli aktuellt att gå vidare med att förstärka äldreomsorgen med medarbetare från andra delar av kommunkoncernen avgörs av hur situationen utvecklas.

2020-05-07 Kommunen genomför informationskampanj om coronaviruset på sex språk

Läget är fortsatt allvarligt. Vi behöver fortsätta att hindra smittspridningen av coronaviruset. Kommunen gör nu en informationskampanj där vi går ut med information via post till hushållen i hela kommunen på språken: svenska, engelska, finska, suryoyo, arabiska och polska.

Astrazeneca överlämnar donation av mobiltelefoner till Södertälje kommun tré
2020-05-07 Astra Zeneca donerar mobiler till äldreomsorgen

Onsdagen den 6 maj mottog Södertälje kommun 41 begagnade mobiler från Astra Zeneca för användning i äldreomsorgen. Det är en gåva från Astra Zeneca för att stötta äldreomsorgen i coronatider och göra det enklare för de äldre i kommunens äldreboenden att hålla kontakten med sina familjer under den tid då besöksförbud råder.

2020-05-06 Backa Södertälje - tänk lokalt

Vilket Södertälje vill du vakna upp till i morgon? I morgon torsdag den 7 maj klockan 12.00 livesänder vi Frukostklubben digitalt och temat är ” Vad kan vi tillsammans göra för att stötta våra lokala företagare?”.

2020-05-06 Kommunen höll en andra pressträff med anledning av coronaviruset

– Vi ser att smittspridningen avtar i hastighet, men vi kan inte luta oss tillbaka. Vi måste fortfarande hålla socialt avstånd, en god handhygien och hålla oss hemma vid minsta symptom, sa Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S) vid kommunens pressträff med anledning av coronapandemin.

2020-05-06 Laj Laj

2020-05-06 Coronaviruset

Kultur 365 följer Folkhälsomyndighetens, regeringens och kommunens rekommendationer och beslut när det gäller verksamheter inom vård och omsorg.

2020-05-05 Åsa, vintercyklist: ”Största skillnaden har varit en mindre stressig vardag”

Vi har följt tre av våra vintercyklister innan, under och efter utmaningen. Hur tycker de att vinterns utmaning varit?