Nyhetsarkiv

2020-04-17 Biograf och parkeringshus till norra delen av stadskärnan

Ny biograf med Sveriges största bioduk, 300 parkeringsplatser, restauranger och kontor – det är innehållet i den nya byggnad som planeras i norra delen av stadskärnan. Erik Hemberg Fastighets AB har i ett tilldelningsbeslut getts möjligheten att utveckla fastigheten Spinnrocken 2.

2020-04-17 Klart för ca 400 nya bostäder

Nu är tre nya detaljplaner antagna som möjliggör för flera hundra nya bostäder i Västergård, Brunnsäng/Bergvik och Mariekälla. I Pershagen förbereds för byggstart av 40 bostäder i kvarteret Båtvarvet.

2020-04-17 Det finns hjälp att få om du mår psykiskt dåligt

Psykisk ohälsa kan yttra sig på olika sätt, med olika allvarlighetsgrad och varaktighet. Men oavsett hur det yttrar sig kan du få hjälp om du drabbas.

2020-04-14 Inget traditionellt studentfirande 2020

Inget traditionellt studentfirande i länets kommunal gymnasieskolor

2020-04-14 Inget traditionellt studentfirande i länets kommunala gymnasieskolor

De kommunala gymnasieskolorna i Stockholms län samt Håbo kommun ställer in allt traditionellt studentfirande i form av utspring, stora samlingar på skolgården och flakåkning i skolornas regi. Det är följden av ett gemensamt beslut som utbildningscheferna i länet har fattat.

2020-04-14 Tyck till om trafiksäkerheten i Södertälje

Vad tycker du om trafiksäkerheten i Södertälje? Nu genomför vi en enkät för att få insikt i hur trafikanterna i Södertälje upplever trafiken och vad som kan göras för att öka trafiksäkerheten.

2020-04-09 Livsmedelsverket- coronautbrottet - frågor och svar

Här finns frågor och svar för olika grupper. De uppdaterar informationen när det kommer ny kunskap och nya rekommendationer.

2020-04-09 Ny extern kompetensbank startad

En ny kompetensbank har öppnats där medborgare kan anmäla sig om de kan tänka sig att ställa upp som vikarier eller extrapersonal under kortare perioder.

2020-04-09 Nyhetsbrev nr 2, torsdag 9 april

Vad gör kommunen för att stötta i coronatider? Coronaviruset, covid-19, drabbar oss alla på olika sätt och får en stor påverkan på våra liv. Södertälje kommun följer utvecklingen noggrant. Dagligen fattar vi beslut dels om åtgärder som är nödvändiga för att lindra och motverka effekter av coronaviruset, dels om insatser för att sprida information för att hindra smittspridning.

Josef Clausen, yrkeslärare på Vuxenutbildning
2020-04-09 Att arbeta på distans i skolan

Stolta ser vi SVT inslag med lärarna Anders och Josef som gör ett fantastiskt bra distansjobb nu under coronatider.