Aktuellt

2024-06-26 Fler AI-sensorer ska mäta Södertäljes trafikflöde(2)

Nu utökar Södertälje kommun antalet AI-sensorer för att mäta trafiken. Totalt blir det tre nya sensorer i staden.

2024-06-26 Snart är gång- och cykeltunnlarna i Hovsjö och Fornhöjden klara

Sedan april har vi utfört renoveringsarbete på totalt sju gång- och cykeltunnlar i Hovsjö och Fornhöjden, vilket har påverkat bil- och busstrafiken. Arbetet har gått snabbare än beräknat så snart öppnar vi för trafik som vanligt igen.

2024-06-24 Cykelgaraget i Järna har öppnat

Nu har det nybyggda cykelgaraget på Norra Järnvägsgatan öppnat. Du som cyklist kan nu parkera din cykel här. Det finns plats för både lådcyklar och elcyklar, som du dessutom kan ladda under tiden.

2024-06-14 Cykelgata ger mer plats till cyklister i Brunnsäng

Under sommaren genomför vi ett pilotprojekt som innebär att vi skapar en cykelgata på delar av Häradsvägen och Bygdevägen i Brunnsäng, intill den tillfälliga sommarplatsen i Brunnsängsparken. Syftet är att ge mer plats och öka säkerheten för cyklister.

2024-06-11 Snart renoverar vi gång-och cykelbron över Gärtunavägen

Den 13 juni påbörjar Södertälje kommun ett renoveringsarbete av en gång- och cykelbro över Gärtunavägen i Södertälje. 

2024-06-05 Snart blir Nygatan grönare, tryggare och trevligare

Nu pågår planeringen av Nygatan som ett framtida stadsstråk där vi ska förbättra för både cyklister och gående. Planen är att bygga cykelväg och skapa mer utrymme för framtida grönytor, samlingsplatser och uteserveringar. Gatans biltrafik kommer även att bli enkelriktad.

2024-06-03 Driftstörning i kommunens parkeringsautomater den 3 juni

Från och med morgonen den 3 juni har kommunens leverantör av parkeringsautomater haft driftproblem som innebär att parkeringsautomaterna är tillfälligt ur funktion. 

2024-05-27 Fyra platser i kommunen blir extra somriga

Den här veckan börjar vi arbetet med att bygga upp årets sommarplatser, det vill säga tillfälliga mötesplatser som får liv under sommarmånaderna. I år hittar du kommunens sommarplatser på Västra Mälarehamnen, Turingelunden, Geneta allé och i Brunnsängsparken.

2024-05-16 Odling i Brunnsängsparken för alla

Nu skapas en gemensamhetsodling i Brunnsängsparken – ett sätt för boende i närheten att odla tillsammans i en kommunal park. På onsdag 22 maj sätts spaden i marken för att gemensamt bygga upp en odling tillsammans. Vill du också odla? Det finns fortfarande chans att vara med!

2024-04-17 Vi renoverar tunnlar i Hovsjö och Fornhöjden – så påverkas trafiken

Den 22 april påbörjar vi ett arbete med att renovera fem gång- och cykeltunnlar i Hovsjö samt två i Fornhöjden. Arbetet beräknas pågå till och med hösten 2024 och innebär begränsad framkomlighet för bil- och busstrafiken på några vägar under tiden.